PIANOTUNTI kestää tavallisesti 30 minuuttia.

OHJELMISTO: Kappaleet ovat monipuolisia ja hauskoja ja usein oppilaiden toiveiden mukaisia. On sekä tuttuja lastenlauluja että tekniikkaa edistäviä kappaleita eri puolilta maailmaa.

TEORIAA opiskellaan pianotunnin ohessa välillä viisi minuuttia, välillä ei lainkaan. Teoriaopintoja varten on oma vihko ja läksyjä varten oma vihko.

OPINTOSUUNNITELMA tehdään jokaisen oppilaan henkilökohtaisia tarpeita varten. Tavoitteet asetetaan yhdessä (”Mitä haluaisit oppia soittamaan jouluun mennessä?”) Näin jokainen saa opiskella omassa tahdissaan. Joskus oppilaalla on resursseja ja halukkuutta siirtyä tavoitteellisempaan opiskeluun musiikkiopistoon. Opettaja pitää huolen siitä, että tämä asia on otettu huomioon tavoitteiden asettamisessa (esim. kiinnitetään riittävästi huomiota tekniikan oppimiseen).

TEEMANA lukuvuonna 2010-2011 on MONIKULTTUURISUUS. Vierailemme syyslukukauden alussa Espoossa Helinä Rautavaaran museossa (jossa on esineistöä eri puolilta maailmaa). Sävellysprojekti käynnistyy tästä. Oppilaan sävellyksen nimenä voi olla esim. Polynesialainen kampa.

VIIME VUOSIEN TEEMOJA ovat olleet KUVATAIDE (Ateneumin Picasso-näyttely, jossa meille oli varattu myös oma puolen tunnin johdantoluento) sekä KAUNOKIRJALLISUUS (Tomi Kontion lastenkirja Lehmä jonka kyljessä oli luukku. Kirjan tapahtumat sijoittuivat Viikkiin, jossa Viisas Heinäsirkka tuolloin sijaitsi).

Lokakuun lopussa on KUMMITUSKONSERTTI eli halloween-konsertti. Siinä saa soittaa naamiaisasu yllä. Lopuksi on nyyttikestiperiaatteella koottu herkkupuhvetti. Moni oppilas uskaltautuu esiintymään ensimmäistä kertaa elämässään juuri tässä konsertissa, siis naamioituneena. Eija on esittänyt sekä lehmää että Pocahontasia. Tämä konsertti on oppilaiden suosikki!

JOULUKONSERTTI pidetään lähellä Lucian päivää Oulunkylän vanhassa kirkossa. Kauimmin oppilaana ollut tyttö on kruunattu vuoden Luciaksi. Kaikki halukkaat oppilaat pääsevät mukaan kulkueeseen, joka tuo valon pimeään kirkkoon. Yleisön pyynnöstä laulamme myös jouluisia yhteislauluja. Lopuksi nautimme glögiä ja pipareita.

KEVÄTKONSERTISSA pääsemme soittamaan flyygelillä Maunulan kirkossa. Opettaja jakaa todistukset, diplomit (suoritetuista pianokirjoista) ja palkinnot.

TODISTUS annetaan kirjallisena arviointina jokaiselle oppilaalle kevätkonsertissa. Arvosana on yleensä kiitettävä. Kun joku oppilas ylittää itsensä, hän saa erinomaisen.

PALKINTOJA annetaan kaikissa konserteissa, eniten keväällä. Toukokuussa 2010 kruunattiin vuoden tunnollisin oppilas p i a n o p r i n s e s s a k s i. Oppilaita ei verrata toisiinsa. Palkintoja myönnetään sen mukaan, kuinka oppilas on edistynyt verrattuna itseensä, ei muihin.

 

“Eija on inspiroiva ja taitava pianonsoiton opettaja. Hän pystyy opettamaan kolmea eri ikäistä ja eri tasoista lasta tunnin aikana huomioiden jokaisen tarpeet ja tason. Se vaatii erityistä taitoa. Parin kuukauden piano-opetuksen jälkeen yksi lapsistani innostui säveltämään ja sen jälkeen biisejä on syntynyt vaikkaikää on vasta 12 vuotta. Uskon, että Eija avasi hänen säveltäjänlahjansa. Toisetkin lapset ovat myös edityneet nopeasti. Syynä varmaan se, että lapset saavat soittaa erilaisia biisejä. Lisäksi tunnin aikana piano-opetuksen lomassa Eija opettaa musiikin teoriaa. Mahtava pakkaus!!!”
- Reeta Pohjonen, Paloheinä

“Tyttäreni Laura, 10 v, aloitti pianotunnit Eijan luona keväällä 2010. Hänen mielestään tunnit ovat kivoja, koska opettaja ei nipota ja koska tunneilla harjoitellaan sekä teoriaa että paljon soittamista. Mielestäni Eijalla on hieno asenne opettamiseen. Hän näkee nopeasti kunkin oppilaan ominaispiirteet ja osaa laatia jokaiselle oppilaalle tämän kykyjä vastaavan opetussuunnitelman. Moni osaa soittaa pianoa, mutta vain harva pystyy opettamaan yhtä motivoivasti kuin Eija. Suosittelen lämpimästi!”
- Pasi Toivanen, Maununneva

Siskokset Miisa ja Mona ovat käyneet Eijan soittotunneilla parin vuoden ajan. Molemmat ovat pitäneet harrastuksesta, koska Eija on opettaja, jonka seurassa ei tarvitse jännittää ja opetus on leppoisaa sekä soitettavat kappaleet hauskoja harjoitella. Lisäksi on ihanat konsertit syksyisin ja keväisin.
- Sari, Oulunkylä

“Meillä on ollut ilo seurata tyttäremme soiton edistymistä Eijan motivoivassa ja ammattimaisessa ohjauksessa. Eijalta löytyy aina keinot ja temput oppilaiden ohjaamisessa.
Suosittelemme Eijan ilosta Musiikkikoulu Viisas Heinäsirkkaa.
- Simo Poutanen, Oulunkylä. “

“10-vuotiaamme on viihtynyt tunneilla hyvin ja oppinut lyhyessä ajassa paljon.”
- Susanna Wallin, Pakila

Aino O: “Eijan tunneilla on hauska käydä, soittamisen lisäksi jutellaan kaikesta muustakin. Opettelin soittamaan “Paljon onnea vaan” ja “Walking in the Air”, näistä on iloa synttäreillä ja jouluna.”
Otso O: “Tunneilla vaatimustaso asetetaan lasten kykyjen ja motivaation mukaan. Vaikka soittoläksyjä ei olisi aina tehty, positiivinen ote säilyy. Harjoiteltavia ja konserteissa esitettäviä kappaleita valittaessa lapsen ehdotukset ja toiveet otetaan hyvin huomioon.”
- Aino ja Otso Ovaska, Viikki

Eija Minkkinen on innostava ja iloinen piano-opettaja. Eijan kannustava opetustyyli saa oppilaan kuin oppilaan soittamaan. Eija rohkaisee oppilaitaan koko ajan. Kaikki kokevat onnistuvansa.
Oma lapsenikin on jo monta vuotta soittanut, vaikka murrosikäkin on tullut, ei innostus pianonsoittoon ole kadonnut. Hän saa pianonsoitosta todella paljon. Erinomainen purkautumisväylä, kiitos Eijan. Nyt kun hän on jo pidemmälle ehtinyt, saa hän valita minkälaista musiikkia haluaa soittaa. Tämän hän kokee vapautena.
Voin lämpimästi suositella Eijaa.
- Pirkko Ovaska, Pukinmäki